Wij zijn boekhouders met ervaring in de transport en nemen de administratie van jouw onderneming uit handen.
Groeiende e-commerce bedrijven lopen steeds vaker tegen de administratie en boekhouding van hun webshop aan. Door de groei besluiten deze webwinkels vaak om de boekhouding uit te besteden aan een deskundige boekhouder. Op deze manier willen zij tijd besparen, ervoor zorgen dat de boekhouding goed wordt bijgehouden en op orde is en daarnaast focussen op de verdere groei van hun e-commercebedrijf.
Wil jij je ook geen zorgen meer maken over de administratie? ”Rijd” dan niet verder en sluit je aan bij MOZE Finance
Binnen ons team zijn er boekhouders gespecialiseerd in transport. Wij helpen iedere ondernemer graag verder.
IWO staat voor Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie. De NIWO is de vergunningverlener voor het wegtransport. Als je in Nederland of binnen de EU diensten levert als transportonderneming heb je deze vergunning nodig. Bij het woord ‘diensten’ moet je denken aan transport-, koeriers- en verhuisbedrijven.
Met de NIWO-vergunning kun je transport voor anderen doen, maar ook wanneer je wordt betaald door een opdrachtgever om goederen te transporteren over de weg of een voertuig gebruikt met een laadvermogen van meer dan 500 kilo (dit blijkt uit het kentekenbewijs en kan je achterhalen bij de RDW) heb je een NIWO-vergunning nodig. Mocht het laadvermogen minder dan 500 kilo zijn, dan heb je de vergunning niet nodig en hoef je deze niet aan te vragen.
Om aanspraak te kunnen maken op de NIWO-vergunning, dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen:
Vakbekwaamheid; er is één persoon in de onderneming aangesteld tot vervoersmanager en kan dit aantonen met een geldend vakdiploma.
Reële vestiging; KvK-registratie, je beschikt over een bedrijfspand in Nederland en je hebt minimaal één voertuig beschikbaar.
Betrouwbaarheid; verklaring omtrent goed gedrag (VOG).
Financiële positie; je onderneming dient voldoende financiële draagkracht te hebben.
De rittenregistratie is voor de meeste ondernemers in transport en logistiek gesneden koek. Het is een geregistreerd overzicht van alle gereden ritten die je per jaar maakt en als transporteur ben je verplicht dit nauwkeurig bij te houden voor de Belastingdienst.
Als de Belastingdienst namelijk jouw ritgegevens opvraagt, kun je aan de hand van de rittenregistratie inzichtelijk maken hoeveel zakelijke en privékilometers je hebt gereden. Naast dat het verplicht is voor de Belastingdienst om dit bij te houden, kan het dus ook gebruikt worden voor de kilometervergoeding van werknemers.
Het mooie aan leven in dit digitale tijdperk is dat er inmiddels veel digitale tools beschikbaar zijn waar de rittenregistratie overzichtelijk verwerkt kan worden. Vaak zijn deze tools ook weer eenvoudig te koppelen aan je online administratie. Hierdoor betaal je niet langer teveel aan belastingen en bespaar je een hoop tijd en geld.