MOZE Finance

Boekhouder voor zzp'er in de zorg

Dé administratiekantoor voor zorg ondernemers

Wij zijn boekhouders met ervaring in de zorg en nemen de administratie van jouw zorgonderneming uit handen

Administratie

Wij verzorgen jouw administratie van jouw zorgonderneming.

Inzicht

Wij zijn volledig transparant en denken graag mee met jou.

Advies

Wij zorgen ervoor dat jij altijd passend advies krijgt ten opzichte van jouw concurrenten en andere zzp'ers in de zorg

Belasting

Wij zin altijd op zoek naar nieuwe kansen voor jouw bedrijf om belasting te besparen.

MOZE Finance

Dit is waarom zzp'ers in de zorg kiezen voor ons

Wij zijn als boekhouders gespecialiseerd in de zorgsector. Onze professionele boekhouders helpen al jarenlang diverse zorgondernemers om hun administratie op orde te brengen. Wij bedienen bijvoorbeeld zelfstandige zorgprofessionals tot aan thuiszorginstellingen.

Boekhouding zzp in de zorg

Wil jij je ook geen zorgen meer maken over de administratie? Dan ben je bij MOZE Finance aan het juiste adres

Binnen ons team zijn er boekhouders gespecialiseerd in de zorg. Wij helpen zowel zzp’ers in de zorg als grote thuiszorg organisaties.

De boekhouding voor zzp’ers in de zorg kan net even anders zijn dan voor andere sectoren. Zo ben je als zorgondernemer in sommige gevallen vrijgesteld van btw. Dit is van natuurlijk belang voor je aangifte inkomstenbelasting en je btw aangiftes.

Btw vrijgesteld

In de zorgsector zijn alle medische handelingen die gericht zijn op de persoonlijke gezondheidskundige verzorging van de mens vrijgesteld van btw. Dit betekent dat je geen btw berekent over de diensten die je verricht.

Een veelgemaakte vergissing door zzp’ers in de zorgsector is dat je helemaal geen btw-aangifte hoeft te doen. Dat is helaas niet het geval. Zodra je je hebt ingeschreven bij de KvK ontvang je een brief van de Belastingdienst, waarin staat of je belastingplichtig bent of vrijgesteld van btw. Ontvang je geen vrijstelling van de Belastingdienst maar lever je wel vrijgestelde diensten, dan moet je dus toch nog je btw-aangifte indienen.

Bemiddelingsbureau

Ben je als zorgverlener werkzaam via een uitzendbureau? Dan geldt de btw-vrijstelling niet. Uitzendbureaus die personeel in de zorg uitzenden, moeten namelijk altijd 21% btw berekenen over deze diensten. Ook als dit personeel een BIG-registratie heeft.

Werk je via een bemiddelingsbureau? dan ben je in sommige gevallen ook verplicht om btw af te dragen. Er kan dan sprake zijn van een uitleenovereenkomst, wat inhoudt dat je wél 21%-btw over de werkzaamheden moet berekenen.

Belastingvoordelen in de zorg

Ben je vrijgesteld van btw? Dan betaal je geen btw maar ontvang je ook geen btw terug. In het geval van een officiële vrijstelling mag je dus ook geen btw als voorbelasting meenemen wanneer het vrijgestelde omzet betreft.

 

Boekhouder nodig als zzp'er in de zorg?

Plan een vrijblijvend gesprek in!